TOKYO 2020 ŞAMPİYONU TÜRKİYE

ADANA HABER Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 07:31
TOKYO 2020 ŞAMPİYONU TÜRKİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Madalya sayısı itibariyle Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyatlar olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Madalya sayısı itibariyle Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyatlar olmuştur. Tokyo 2020, sadece madalya sayısı açısından değil, kadın sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçmiştir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanan sporcular, yöneticileri ve aileleri ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo 2020'nin sadece madalya sayısı açısından değil, kadın sporcuların elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçtiğini kaydetti. 

Geçen yıl korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatlarının bu sene Japonya'nın ev sahipliğinde başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tokyo 2020, salgın ortamında seyircisiz olarak düzenlenen ilk olimpiyatlar olmanın yanında siz sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından hafızalara kazınmıştır. Dünyanın hemen her ülkesinden yaklaşık 11 bin sporcunun katıldığı bu dev spor organizasyonunda Türkiye 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza atmıştır. Madalya sayısı itibariyle Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyatlar olmuştur. Tokyo 2020, sadece madalya sayısı açısından değil, kadın sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçmiştir” diye konuştu. 

 

enginesenkurt

www.adanasoz.com

engin esenkurt

www.adanasoz.com.tr