SERDAR ORTAÇ'TAN KOMİK SAVUNMA

MAGAZİN Haber Girişi : 30 Kasım 2013 11:11
SERDAR ORTAÇ'TAN KOMİK SAVUNMA
Ünlü Şarkıcı Serdar Ortaç, “Merve Kavakçı’ya yapılan protesto ile Ahmet Kaya’ya yaptığımız protestoyla aynı” itirafında bulundu.
Ortaç, o dönem Atatürk’ün peygamber gibi görüldüğü bir dönem olduğunu söyledi.

Beyaz TV ekranlarında katıldığı bir programda, 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde Ahmet Kaya’ya yönelik protesto ile ilgili samimi açıklamalarda bulunan Serdar Ortaç, olaydan 1 yıl sonra pişman olduğunu, Kaya ve eşine ulaşmaya çalıştığını ama bunda başarılı olamadığını söyledi.

Ortaç, o gece Ahmet Kaya’ya yapılanları ise, “Meclis’te Merve Kavakçı’ya yapılanlara” benzetti. Olayın merkezindeki isimlerden biri olduğu için üzüldüğünü ve pişman olduğunu anlatan Ortaç, “O gece bir grup 10. Yıl Marşı’na geçmem için beni kışkırttı” dedi. Ortaç, Atatürk’ü halen çok sevdiğini ve onun yolunda olduğunu ama o dönem Atatürk’ü peygamber gibi gördükleri bir dönem olduğunu ifade etti.

"ALLAH BELASINI VERSİN"

Öte yandan, Serdar Ortaç, dünkü programı “Protesto Ettiğimde Atatürk Peygamberimdi" başlığıyla işleyen internet sitelerini sert şekilde eleştirdi. Ortaç, “-Protesto Ettiğimde Atatürk Peygamberimdi- başlığını atanın ‘Allah belasını versin’. Alın videoyu izleyin, bak ne demişim” dedi.