SAHTE KREDİ KARTI YAPAN ÇETE YAKALANDI

ADANA GENEL Haber Girişi : 12 Şubat 2014 13:31
SAHTE KREDİ KARTI YAPAN ÇETE YAKALANDI
Gazipaşa ilçesinde, kredi kartı kopyalayarak haksız kazanç elde etmek istediği anlaşılan ve bu doğrultuda suç örgütü kurduğu iddia edilen bir gruba yönelik operasyon yapıldı.
Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucu A.K. liderliğinde kurulan suç örgütünün yabancı şahıslara ait banka ve kredi kartı bilgilerini teknik cihazlar yardımıyla kopyalayarak sahte kredi kartı oluşturduğu bilgisine ulaştı. Oluşturulan sahte kredi kartlarıyla anlaşmalı olarak temin edilen pos cihazlarından bir mal ve hizmet alımı olmaksızın çekim yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şahıslara operasyon düzenlendi. 
Antalya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı operasyonda, A.E., F.A., Ş.Ç., N.K. ve H.D. isimli şüpheliler yakalandı. Operasyonda, sahte kredi kartı yapmakta kullanılan bir laptop, bir kredi kartı kopyalamaya yarar encoder cihazı ve CD'si, sahte kredi kartı oluşturmada kullanılan 17 manyetik şeritli kart, 2 sahte kredi kartı çekimleri için kullanılan pos cihazı, bir flash bellek, 1 hafıza kartı, 2 akıllı telefona el konuldu. Yapılan inceleme sonrası şahısların 150 bin TL civarında bir paranın sahte kredi kartları oluşturarak pos cihazından çekildiği tespit edildi. 
Gözaltına alınan 5 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü üye olmak, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş suç örgütlü bir yapı içerisinde banka veya kredi kartlarını kötüye kullanmak suçlarından savcılığa sevk edildi.