KOMİSER ŞEHİT OLDU !"> KOMİSER ŞEHİT OLDU !"> KOMİSER ŞEHİT OLDU !">

KOMİSER ŞEHİT OLDU !

ADANA HABER Haber Girişi : 06 Haziran 2013 18:56
<font color=KOMİSER ŞEHİT OLDU !" />
Adana'da Gezi Parkı göstericilerine müdahale sırasında alt geçit köprüsünden düşerek ağır yaralanan Komiser Mustafa Sarı tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
Adana'da dün gece yapılan gösterilere müdahale sırasında Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Mustafa Sarı, yapımı devam eden 5 metre yüksekliğindeki alt geçit köprüsünden düştü.

Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Yüreğir Başkent Hastanesi'nde sevk edilerek yoğun bakıma alınan Sarı'nın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

ŞEHİT POLİSE TÖREN

Adana’da gösteri sırasında inşaat halindeki 5 metre yüksekliğindeki alt geçitten geçerken aşağı düşen ve yaşamını yitiren polis memuru, Adana Valiliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerce kişinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Tören alanına gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, baba İbrahim Sarı’ya sarılarak başsağlığı diledi. Şehidin 3 aylık hamile eşi Eda Sarı metanetini korurken, anne Elif Sarı oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Törene gelen şehidin yeğeni Havin Sarı da amcasının tabutunu severek uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Sarı’nın bayan meslektaşlarının da gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Törende konuşan Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, “Kendini mesleğe ve topluma adamış, mesai arkadaşları ile daima uyum içinde çalışmış, emniyet teşkilatının başarılı ve takdire değer genç meslektaşımızı zamansız ebediyete uğurlamak bizleri çok derinden üzmüştür. Buradan şunu ifade etmek istiyorum ki: milletimizin birlik ve beraberliğini, huzurunu ve güven ortamını bozmak isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacaktır” dedi.

Vali Coş, komiser Mustafa Sarı’yı kaybetmenin büyük acısı içinde olduğunu ifade ederek, “Komiser Mustafa Sarı, vatandaşımızın huzur ve güvenliği için, bayrağımızın özgürce davranabilmesi için, birlik ve beraberliğimize kastedenlerin amacına ulaşamaması için, demokrasimize yan bakanların amacına ulaşamaması için görev yaparken şehit oldu. Herkes bugün çok daha iyi düşünsün. Olayları tahrik etmek, teşvik etmek, vatandaşın bir kesimini diğer kesime kışkırtmak, devletin güvenlik kuvvetini hedef haline getirmek hedef haline getirmek hiç kimsenin menfaatine değil. Tekrar Mustafa Sarı’lar olmasın. Tekrar Allahın bağışladığı ve yaralanan Ferdi Şenol gibi çocuklarımız olmasın” diye konuştu.

Daha sonra Adana İl Müftüsü Arif Gökçe’nin okuduğu duanın ardından şehit, cenaze aracına bindirilerek Düziçi’ye gönderildi. Şehidin yarın defnedileceği öğrenildi.