İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HÜLÜR GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

ADANA GENEL Haber Girişi : 13 Mart 2014 12:32
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HÜLÜR GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya geldi.
Göreve yeni başlayan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve müdür yardımcıları Sağlık Müdürlüğü'ndeki kahvaltılı toplantıda gazetecilerle tanıştı. Toplantıda konuşan Hülür, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü e-Sağlık Daire Başkanı görevinden Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne yaklaşık 20 gün önce atandığını söyledi. Antalya'da Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve özel hastanelerle birlikte uyum içinde çalışacaklarını belirten Hülür, amaçlarının halka en kaliteli ve en hızlı hizmeti vermek olduğunu söyledi.
Antalya'nın sağlık turizmi ve organ naklinde başarılı çalışmaları olduğunu ifade eden Hülür, yapacakları yatırım ile bu çalışmalarında daha da ilerlemesini sağlayacaklarını kaydetti. Hülür, şehir hastanesinin hizmete girdiğinde kent merkezindeki hastanelerin de görevlerine devam edeceğini açıkladı. Kentte devam eden 11 hastane yatırımı olduğunu hatırlatan Hülür, kompleks bir şehir hastanesinin yapılması planlanan Göçer'lerde ise arazi tahsis çalışmasında sona geldiklerini bildirdi.
Antalya'da kamu hastanelerinin dijital ortama geçtiğini kaydeden Hülür, kısa süre içinde özel hastanelerinde dijital ortamda hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. Sağlık alanında bir çok hizmetin e-devlet ortamından yapıldığını dile getiren Hülür, "36 milyon internet kullanıcısının bulunduğu ülkemizde 17 milyon insan e-devlet kullanıyor. Aile hekimi ve organ nakli hizmetleri e-devlet ortamından takip edilebiliyor. Bu sayının artması hizmetlerin daha hızlı yapılmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Organ naklinde Antalya'nın önemli bir yeri olduğunu ifade eden Hülür, "Ama organ nakli noktasından Avrupa'nın gerisindeyiz. Türkiye'de gerçekleşen beyin ölümlerinden yüzde 30- yada 35'ini organ bağışı için izinlerini alabiliyoruz. Beyin ölümü tespitinde eksikliklerimiz var. Tespit sayısı ve organ nakli koordinatörlerinin sayısını arttırmalıyız" diye konuştu.