BOR MADENİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

ADANA HABER Haber Girişi : 29 Ocak 2019 17:17
BOR MADENİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ
Birçok özelliği olan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan bor madeni, bu kez de çok yüksek ısılı ve metal yangınlar dahil her tür yangının söndürülmesinde ortaya çıktı.

Birçok özelliği olan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan bor madeni, bu kez de çok yüksek ısılı ve metal yangınlar dahil her tür yangının söndürülmesinde ortaya çıktı. Merkezi İzmir'deki İYTE Teknopark'ta bulunan bir firma, bordan yangın söndürücü toz üretti. Yangını kısa sürede söndürmenin yanı sıra anında soğutma özelliğiyle de öne çıkan borlu yangın söndürme tozu, tamamen doğal mineralden, insan ve çevre dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. 

Bordan yangın söndürücü toz üreten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hale Demircan ve firma yetkilileri, ürünün önemini ve özelliklerini anlatmak amacıyla resmi kurumlardan alınan izin doğrultusunda Mersin'de İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel bir yangın testi gerçekleştirdi. Kent merkezinin dışında boş bir alanda yapılan ‘ABC tozlu 113 b yangın testi', büyük bir metal tank içerisine üç bidon benzin dökülüp tutuşturularak gerçekleştirildi. Alevlerin yükselmesiyle bir görevli, ABC tipi yangın söndürücü ile ateşe müdahale ederek, yangını çok kısa sürede söndürdü ve hemen ardından tankın içine eliyle dokundu.