BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

ADANA SEYHAN Haber Girişi : 08 Kasım 2022 17:59
BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır. AK Parti heyetinin CHP’yle kurduğu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışına yaptığı ziyaretleri eleştiren Bahçeli, AK Parti heyetinin anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesini de değerlendirerek “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır” ifadelerine yer verdi.

“İsveç Dışişleri Bakanı'nın, PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağını söylemesi yalnızca bir vaattir”

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda konuşan Devlet Bahçeli, “NATO'nun Madrid Zirvesi'nde imza altına alınan üçlü muhtıra gereğince İsveç ve Finlandiya'nın hangi somut adımları attıkları, terörle aralarına nasıl bir sınır koydukları bize göre etraflıca ve titizlikle incelenmesi gereken bir husustur. İsveç Dışişleri Bakanı'nın, ülkesinin terör örgütü PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağını söylemesi yalnızca bir vaattir. Henüz ikna edici ve Türkiye'nin taleplerini bihakkın karşılayan bir sonuç alınmış veya görülmüş değildir. İsveç'in yeni hükümetinin PKK/YPG'yle köprüleri atma tasavvurunun mesela bu ülkedeki Sosyal Demokrat Partili eski adalet bakanı tarafından ‘endişe verici ve çirkin' bulunması oldukça düşündürücü ve düşüklüktür. Anlaşıldığı kadarıyla İsveç iç muhalefeti PKK/YPG'nin gıyaben ve fiilen denetim ve kontrolündedir” diye konuştu.

“NATO Genel Sekreteri'nin TBMM'nin nasıl bir karar alacağını dikte etmesi, talimat verir gibi konuşması bize göre edepsizliktir”

Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya'nın üçlü muhtıranın gereklerini yerine getirdiğini, artık tam üyelik zamanının geldiğini, üyeliklerinin de Türkiye tarafından en kısa sürede onaylanmasını beklediğini açıklamıştı. NATO Genel Sekreterinin bu ifadelerini değerlendiren Bahçeli, “NATO Genel Sekreteri'nin bu dili buyurgan bir dildir ve yaralayıcıdır. NATO Genel Sekreteri'nin TBMM'ne ne yapacağını, nasıl bir karar alacağını dikte etmesi, talimat verir gibi konuşması bize göre edepsizliktir. Her defasında ifade ettiğimiz gibi, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Türk milleti adına vekalet görevini üstlenen muhterem milletvekillerinin NATO Genel Sekreteri'nin beyanatıyla hareket etmesi milli iradenin yok sayılmasıdır. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. NATO, TBMM'nin üzerindeki bir organ değildir. Biz kararımızı alırken sadece ve sadece Türkiye'mizin çıkarlarına bakarız, Türk milleti ne diyor ona kulak veririz. NATO Genel Sekreteri boyunu aşan sularda kulaç atmaktan vazgeçmeli, TBMM'ne ödev verme densizliğinden derhal geri dönmelidir. Şayet İsveç ve Finlandiya'nın geçen Haziran ayında imzalanmış Madrid Muhtırası çerçevesinde sahici ve somut adımları varsa, hükümetimiz bunu tespit ve teşhis etmişse o halde mesele yoktur. Bu iki ülkenin NATO üyelikleriyle ilgili onay sürecinin önünde herhangi bir engel de kalmayacaktır. Yok hala kuşkular yakın ve yoğunsa, Türkiye kurnazca oyalanıyorsa, bilinsin ki, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği önünde aşılamayacak bir millet iradesi duracak, bu tarihi irade de asla teslim olmayacaktır. Türk milleti bildiği ayranı, bilmediği yoğurda değişmeyecektir” dedi.

 

engin esenkurt