ANTALYASPOR 1 - 2 FENERBAHÇE

ADANA GENEL Haber Girişi : 25 Kasım 2013 07:51
ANTALYASPOR 1 - 2 FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Medical Park Antalyaspor'u son dakikada attığı golle 2-1 yendi.
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Medical Park Antalyaspor'u son dakikada attığı golle 2-1 yendi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu sezon 4. kez son dakika golü ile maçı kazandıklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sözlerine tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Sahada farklı bir oyun çıkmadığını söyleyen Yanal, "Ama son dakikada attığımız golle kazandık. Sahada farklı bir oyun vardı. Maçın başında ve sonunda bulduğumuz gol var. İlk yarı rakibimiz cezayı kesti. Pozisyon becerimiz, oyun becerimiz konusunda sıkıntı yoktu. Ama son vuruş yoktu. Rakip cezayı kesti. İlk yarı 1-1 bitti. Oyunun zor olacağını biliyorduk. Hızlı hücumlarla rakibimiz etkili oldu. Birkaç pozisyon verdik. Sahada çok şey denedik. Oyun anlamında problem yaşadık ki o orta sahaya döndük. Dördüncü kez son dakika golü ile maçı kazandık. Oyunu bırakmadıkları için oyuncularımı kutluyorum. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında her maçında bir şeyler öğreniyor. Şampiyonluğun bu maçlardan geçeceğini biliyoruz. Biz biraz daha bu maçları iyi oynamalıyız. Ama yine de maçı kazandıran oyuncularımı tebrik ediyorum. Ortaya koyulan emek, taktire şayan” dedi.

"ZAMAN ZAMAN RİTM KAYBOLUYOR"
İlk yarının sonuna kadar bir çok gol pozisyonu yakaladıklarını dile getiren sarı-lacivertli teknik adam, "Gol atamasanız, rakiplerin direnci artıyor. Direnç arttıkça, zorlanıyorsunuz. Bize karşı konsantre oluyorlar, mücadele eden takımla oynuyorsunuz. Rakip bizi baya bir geriye koşturan takımdı. Biz bir öğreti içindeyiz. Önemli bir ders çıkardık. Derbiden de önemli dersler çıkardık. Bugün de son vuruşlarda bir beceri sorunu varsa bunu tekrar tekrar analizi yapıp doğruyu bulmak lazım. Oyuncularımın hiçbirin golü erteleyeceğini düşünemiyorum. Golleri kaçıran oyuncular hücum oyuncuları. Son dakikalarda atarız diye düşüneceklerini sanmıyorum. Bu oyundaki ritm ve temposuyla ilgili oyunun kalitesiyle ilgili zamana zaman bu ritmi kaybediyorsunuz” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ DERBİSİ
Yanal, önlerindeki Beşiktaş derbisiye ilgili olarak da şunları söyledi:
"Sahamızda yaptığımız oyun ve taraftarımızla buluşmamız çok etkili oluyor. Hafta sonu güzel bir futbol gecesi olacak. Fenerbahçe karnavalı yaşayacağımızı düşünüyorum. Biz de oyun kalitemizle mücadelemizle o günü renklendirmeyi düşünüyoruz. Rakip kim olursa olsun Saracoğlu bizim için özel bir yer. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum"

"YEDEK KALAN OYUNCULARIMA ÜZÜLÜYORUM"
Sahada kazanan bir takım olduğunu kaydeden Yanal, “Bu takımı kurmak, o ahengi yakalamak, oyuncuların hakkını vermek gerçekten zor bir iş. Örgü gibi. Yedekte bekleyen oyuncularım üzülüyor. Ben de onlar kadar üzülüyorum. Ama bunun dışında yerli oyuncularımız var. Oynamayan çok değerli oyuncularımız var. İyi bir takıma sahibiz. Oynamayan da, oynayan da sevinebiliyor. Oyuncularımın karakterinden hiçbir şüphem yok” diye konuştu.

WEBO: "SON DAKİKA ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"
Sarı-lacivertli takımın golcü futbolcusu Pierre Webo da, son dakikada galip gelmeyi alışkanlık haline getirdiklerini belirterek, “Bu alışkanlık galip gelmeye neden oluyor. Bugün de öyle oldu. İlk yarı iyi başladık. İyi başlamamız sonucunda gol de erken geldi. Bu golün ardından uyuyakaldık. Bu dönemde rakibimiz tehlikeli oldu. Daha sonra da bir gol buldular. Daha fazla tehlikeler de yakaladılar. Sonuna kadar golü aradık. Son dakikada Sow’un golüyle galip geldik” dedi.

"MAÇIN SONUNDA GÜLDÜK"
Sarı-lacivertli takıma son dakikada galibiyeti getiren golü kaydeden Moussa Sow ise ilk yarıda etkili oyun oynadıklarını belirterek, "İlk dakikalarda Webo, sayesinde golü yakaladık. Rakibimize saygı duyduk. Farkı yakalayabilirdik. İlk yarının bitimine az süre kala beraberliği yakaladı rakip. Maçı kolay hale getirebilirdik. İkinci yarıda da rakibin pozisyonları vardı. Benim attığım golden hemen önce Diarra’nın yakaladığı pozisyon vardı. Allah’a şükür yine maçın sonunda golü bulduk” şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da oyuna kötü başladıklarını ifade ederek, "İlk 15 dakikada rakip pozisyonlar buldu. İkinci yarı oyuna ortak olduk. Futbol bu, 10 saniye önce Diarra golü atsa 2-1 öne geçiyorduk. Sonrasında kötü gol yedik. Böyle takımlara karşı konsantre olmanız lazım. İkinci yarıdaki oyundan çok memnunum. Önümüzdeki Sivasspor maçına bakacağız” dedi.
Kırmızı-beyazlı futbolcu Diarra, maçı kazanmak için sahada savaştıklarını belirterek, “Şans yanımızda değildi. O nedenle maçı kaybettik. Son dakikadaki pozisyonda ben de gol atmak isterim. Bu pozisyon için özür diliyorum. Onun ardından golü yedik maçı kaybettik” diye konuştu.
Kırmızı-beyazlı futbolcu Uğur İnceman ise Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, "Son dakikadaki golle mağlup olduk. Kaçırdığımız gol pozisyonun ardından dönen top gol oldu. Fenerbahçe ilk yarı bir çok gol pozisyonuna girdi. İkinci yarı oyunu dengeledik. Yazık oldu. Bu mücadeleye bir veya üç puan yakışırdı” dedi.