ANTALYA'LI GÜREŞÇİLER MİLLİ TAKIMDA

ADANA GENEL Haber Girişi : 29 Nisan 2013 09:30
ANTALYA'LI GÜREŞÇİLER MİLLİ TAKIMDA
Korkuteli Güreş Eğitim Merkezi güreşçileri, elde ettikleri başarılarla Türkiye Güreş Milli takımına seçilerek, Milli takım kampına davet edildiler.
Korkuteli Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören sporcular ilk olarak katıldıkları grup müsabakalarında adeta tüm madalyaları toplayarak takım halinde 1. olmuşlar, daha sonra Sakarya'da yapılan Gençler Serbest Grekoromen Türkiye Güreş şampiyonasına katılan güreşçiler, 2 altın madalya, 1 gümüş madalya, elde ettiler.
85 kg. Serbest stilde Oğuzhan Yusuf Altın Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştı. Bayanlar kategorisinde ise Eskişehir'de yapılan Türkiye Bayanlar Güreş şampiyonasında serbest stil 65 kg. Da Tuğba Kılıç ise Türkiye 2.si olarak Gümüş madalya kazanmıştı.
Oğuzhan Yusuf Altın, Milli takımda
Korkuteli’li Güreşçi Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri altın, gümüş ve bronz madalyalar onlara Milli takım kapılarını da açmış oldu. Milli takım antrenörlerinin dikkatini çeken Korkuteli'li 3 güreşçi Milli takım kamplarına davet dilerek, uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil etme şansını da yakalamış oldular.
Milli takım kampına ilk olarak serbest stilde kilosunda Türkiye şampiyonu olan Oğuzhan Yusuf Altın davet edildi. Yıldızlar Serbest Güreş Milli takım kampına davet edilen Oğuzhan Yusuf Altın, Milli takım kamp çalışmalarını tamamlayarak Korkuteli’ne döndü.
Tuğba Kılıç, Bayan Milli takım kampında
Türkiye Bayanlar Güreş şampiyonasında Türkiye 2.si olarak gümüş madalya kazanan Tuğba Kılıç bayan güreşçi de Milli Takım kampına davet edildi. Serbest stil 65 kg. Mücadele eden Tuğba Kılıç, Yıldız Bayanlar Türkiye Güreş Milli Takım kampında çalışmalarına devam ediyor. Kılıç, 28 Nisan 2013 tarihinde Milli takım kamp çalışmalarını tamamlayarak Korkuteli'ne dönecek.
Cihan Urhan, Milli mayoyu giyecek
Türkiye Yıldız Erkekler Grekoremen Güreş Milli Takımı Uluslararası Turnuva hazırlık kampına ise yine Korkuteli’den Cihan Urhan davet edildi. 30 Nisan 2013 tarihinde Milli takım kampına dahil olacak olan sporcu kamp çalışmalarını tamamladıktan sonra ay yıldızlı Milli mayo ile ülkemizi Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvasında temsil edecek.