ANTALYA’DA DENİZCİLİK BAYRAMI "> ANTALYA’DA DENİZCİLİK BAYRAMI "> ANTALYA’DA DENİZCİLİK BAYRAMI ">

ANTALYA’DA DENİZCİLİK BAYRAMI

ADANA GENEL Haber Girişi : 02 Temmuz 2013 13:16
<font color=ANTALYA’DA DENİZCİLİK BAYRAMI " />
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 87. yıldönümü Antalya’da düzenlenen çeşitli etkinlik ve yarışmalarla kutlandı. Özellikle yağlı direk ucundaki bayrağı alma yarışı renkli görüntülere sahne oldu.
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tarafından Yat Limanı’nda yapılan yarışmalara çok sayıda yarışmacı ve vatandaş katıldı. Yat Limanı’nda düzenlenen etkinliklerde denizciler yüzme, dalarak çapa çıkratma, yağlı direk, balıkçılar pancar motoru ve ördek yakalama yarışları düzenlendi. Yarışmalarda renkli görüntüler oluşurken, izleyenler de bu heyecana ortak oldu. Özellikle 6 metrelik yağlı direk ucundaki Türk bayrağını almak için yarışmacılar kıyasıya yarıştı. Üzerine gres yağı dökülen direkten bayrağı almak isteyen yarışmacılar zor anlar yaşadı. Genç yaşlı birçok kez bayrağı almak için deneme yaptı. Yağlı direk ucundaki bayrağı üçüncü denemesinde 43 yaşındaki balıkçı Murat Dalgakıran kazandı. Dalgakıran, 12 yıldır aralıksız yağlı direk bayrak yarışmasını kazandığını belirterek, sağlığı elverdiği sürece yarışmaya katılacağını söyledi.
Limandaki balıkçı teknelerinin pancar motorlarıyla yarışması, seyircilerden büyük alkış aldı. Yarışmalar sonucunda yüzmede Zeki Lavaşçı, dalarak çapa çıkarmada Hasan Gülmez, ördek yakalama Ahmet Mert Bahçe birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara yarım altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmaların ardından havada suyun desteği ile duran su göstericisi şov yaptı. DTO Antalya Şubesi Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Türkiye’nin 8 bin 333 kilometre ile dünyanın en uzun sahil sınırına sahip ülkelerden biri olduğunu kaydetti. Son on yılda yaşanan gelişmelerin deniz ticaretinin önünü açtığını ifade eden Kendiroğlu, deniz turizminde en ileri noktaları hedeflediklerini belirtti.
Yat Limanı Başkanı Murat Müftüoğlu, 2013’ün Piri Reis Dünya Haritası’nın 500. yılı olması sebebiyle bu yıl ki bayramın daha anlamlı olduğunu dile getirdi. Müftüoğlu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile 350 yıldır yabancıların imtiyazında olan denizlerin bağımsızlığının sağlandığını aktardı. Etkinlikler gece limandaki havai fişek gösterileriyle devam etti.