ANTALYA'DA MÜLTECİ OPERASYONU

ADANA GENEL Haber Girişi : 07 Aralık 2013 23:03
ANTALYA'DA MÜLTECİ OPERASYONU
Antalya'da Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla 32 mülteci yakalandı.
Antalya'da insan tacirlerinin Rodos Adası'na götürmek üzere anlaşarak Kaş ilçesi yakınlarında bulunan Sıcak Yarımadası'na bırakıp kaçtıkları 32 Suriyeli göçmen, Antalya'da Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.
Dün sabaha karşı Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığına bir grup yasa dışı göçmenin Kaş-Kekova arasında sahil şeridinde mahsur kaldığı ihbarının gelmesi üzerine Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibat kurularak iki adet Sahil Güvenlik botu görevlendirildi. Sahil güvenlik botları tarafından saat 06.30’da Kekova Sıcak Yarımadası Aperlai mevkiinde göçmenlere ulaşıldı. Bölgeye arazi şartlarından dolayı karadan ulaşımın zor olması ve grubun içerisinde bebek ve çocukların bulunması nedeniyle göçmenler Sahil Güvenlik botlarıyla Kekova Limanı’na getirildi. 6'sı kadın 32 kişinin Yunanistan’ın Rodos Adası'na geçmek için birileri ile anlaştıkları ancak insan tacirlerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayınca göçmenleri ormanlık alanda bırakarak kaçtıkları öğrenildi.
Suriye uyruklu vatandaşların aç, susuz ve çok yorgun oldukları görüldü. Sağlık kontrolü için Kaş Devlet Hastanesi'ne götürülen göçmenlerin diğer ihtiyaçları Kaş İlçe Jandarma Komutanlığınca giderildi. Konuyla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.