ANTALYA YANIYOR "> ANTALYA YANIYOR "> ANTALYA YANIYOR ">

ANTALYA YANIYOR

ADANA GENEL Haber Girişi : 29 Temmuz 2013 09:52
<font color=ANTALYA YANIYOR " />
Antalya’da hava sıcaklığının 45 dereceye ulaşmasıyla birlikte denizde serinleyemeyen tatilciler için işletmeler ilginç yöntemlere başvuruyor.
Antalya’da, denizde serinleyemeyen tatilciler soğuk suyla serinletildi.
Antalya’da hava sıcaklığının 45 dereceye ulaşmasıyla birlikte denizde serinleyemeyen tatilciler için işletmeler ilginç yöntemlere başvuruyor. Konyaaltı Sahili Baki 15 Plajı’nda tatilciler bir sürprizle karşılaştı. Hava sıcaklığının yaklaşık 45, deniz suyu sıcaklığının 28 dereceyi bulduğu Antalya’da tatilcileri deniz serinletmemeye başladı. Bu durum üzerine plaj sorumlusu Tevfik Demirci, eline aldığı bir hortumla güneşlenen tatilcileri serinletti. Tatilciler üzerlerine yağan soğuk su ile serinledi. Demirci, bazı tatilcilere soğuk sularda duş aldırdı.
Havanın ve denizin sıcak olması nedeniyle müşterilerinin denize girmediğini belirten Demirci, şöyle konuştu: “Hafta sonunun yoğunluğunu yaşıyoruz. Deniz ve hava çok sıcak. Müşterilerimize alternatif serinletme yöntemi aradık. Buz gibi musluk suyu ile onları serinletiyoruz. Bunun yanında çeşitli aktiviteler ile onlara güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Soğuk su ile ıslatmadan olumlu tepkiler kadar, bazen eleştiriler alıyoruz. Ama sonuçta herkes buradan mutlu ayrılıyor.”
Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nı doldurdu. Denize gelen tatilciler hem güneşlendi hem de yüzerek serinlemeye çalıştı. Bazı tatilciler su sporlarından kiraladıkları kanolar ile keyif yaptı. Genç bir çift ise belediyenin yapmış olduğu yapay şelale altında su savaşı yaptı.
Eskişehir’den tatile gelen Cenk Kerimoğlu ise havanın çok sıcak olduğunu denizin yanında soğuk yapay şelale ile de serinlediklerini kaydetti.
Cansu Temizkan da, Konyaaltı sahilinin çok güzel olduğuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz tuzlu suya alışkın değiliz. O nedenle buradaki soğuk su bize iyi geliyor. Eğleniyoruz.”