AMERİKALI HAYIRSEVER'DEN ANTALYA'LI ENGELLİLERE HEDİYE

ADANA Haber Girişi : 29 Ocak 2014 09:57
AMERİKALI HAYIRSEVER'DEN ANTALYA'LI ENGELLİLERE HEDİYE
Amerikalı Fred ve Nori Weaver çiftinin bağışı olan 56 tekerlekli sandalye, Muratpaşa Belediyesi'nde düzenlenen törenle Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Başkan Evcilmen engelli bir vatandaşla bedensel engellilerin hareket kabiliyetini arttırmaya yönelik hazırlanan Bocce oyununu oynadı. Oyun berabere sonuçlandı. 
Muratpaşa ilçesinde ikamet eden ve tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan aralarında çocukların da bulunduğu 56 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye teslim töreni gerçekleştirildi. Belediye binasında düzenlenen törene CHP İzmir İl Örgütü İnsan Hakları ve Çevre Komisyonu üyeleri Funda Doğan Kapukıran, Metin Çınar, Derya Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Amerikalı Fred ve Nori Weaver çiftinin Muratpaşa Belediyesi'ne bağışladığı tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine uygun olarak dizayn edilerek teslim edildi. Hayırseverin adına teslim törenine katılan Funda Doğan Kapıkıran, Dünya Sağlık Örgütü doktorlarından doğru tekerlekli sandalye dağıtımının nasıl yapıldığına yönelik eğitim aldıklarını belirterek şöyle konuştu: 
"Tekerlekli sandalyeler bedensel engellilere uygun şekilde hazırlanmadığı takdirde hastaya ya da engelli vatandaşa yardım yerine daha çok zarar verilebilir. Engelli vatandaşların tekerlekli sandalyesi ayakkabı gibidir. İhtiyaç sahibinin beden ölçülerine uygun olmazsa basen yaralanmalarıyla kötü sonuçlar oluşturabilir."
BAŞKAN EVCİLMEN BOCCE OYNADI
Tekerlekli sandalye teslim töreninde belediye binası içerisinde engellilerin fiziki aktivitelerini arttırmalarına yönelik hazırlanan Bocce oyunu tanıtıldı. Engelli vatandaşların bu aktiviteyle sıkılmadan hareket ettikleri belirtilen oyun önce bir engelli vatandaş tarafından denendi. Engelli vatandaşın oyununu izleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen daha sonra engelli vatandaşla birlikte Bocce oynadı. Oyun berabere sonuçlandı. 
Engelli vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Evcilmen, "Bugün sağlam ve sağlıklıysak yarın engelli olabiliriz. O yüzden sağlıklı günlerimizde engelli dostlarımıza yardım edip onlarla birlikte olalım. Sorunlarıyla ilgilenip çözüm bulmalıyız. Gelişmiş ülkelerin gelişmiş kriterleri arasında engelli vatandaşlarına verdiği önem ilk sıralarda yer alır. Bugün burada dağıttığımız sandalyeler engelli vatandaşlarımızın fiziki unsurlarına göre düzenlenmiş araçlardır. Sıradan araçlar değildir. Güle güle kullanın biz sizleri çok seviyoruz. Bu ilk değil devamı gelecektir" dedi.