AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE KIRGIZ HEYETİ

ADANA GENEL Haber Girişi : 22 Kasım 2013 08:50
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE KIRGIZ HEYETİ
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile işbirliği protokolü imzalayan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sebahattin Balcı, Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarete, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sebahattin Balcı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Asylbek Kulmyrzaev katıldı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin kardeş olduğunu, imzalanan anlaşmaların kağıt üzerinde kalmayarak hayata geçtiğini görmekten mutlu olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi’nin son yıllardaki başarılarını takip ettiklerini vurgulayan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sebahattin Balcı ise, Rektör Kurtcephe ve AÜ çalışanlarını tebrik etti.
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi olarak AÜ’nün bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Asylbek Kulmyrzaev ise, AÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen dünya çapında başarılara imza atmış olmasından dolayı duyduğu hayranlığı dile getirdi.
Ziyarette Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin yaptığı Akdeniz Üniversitesi tanıtım sunumunun ardından Akdeniz Üniversitesi’nde Mevlana Değişim Programı kapsamında eğitim gören Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencileri ile Kırgız heyet görüşmeler yaptı.