99 YIL ÖNCEYİ ASKER YEMEĞİYLE ANDILAR

ADANA GENEL Haber Girişi : 18 Mart 2014 21:01
99 YIL ÖNCEYİ ASKER YEMEĞİYLE ANDILAR
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle, Antalya'nın Gazipaşa İlçesine bağlı Beyrebucak Köyü İlk ve Ortaokulu'nda farklı bir etkinliğe imza atıldı.
Öğrenciler tarafından icra edilen programın ardından anma programına katılanlara, Çanakkale Zaferi'ne katılan askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Sabah erken saatlerde kazanlarda hazırlanan yemekler, etkinliğin ardından dağıtıldı. Gün dolayısıyla asker kıyafetleri ile programa katılan anaokulu öğrencileri, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla yemeklerini aldı.
Program hakkında duygu ve düşüncelerini anlatan okul aile birliği başkanı Mustafa Yılmaz, yokluk içinde vatan mücadelesi yapan askerlerin nasıl beslendiğini çocukların görmeleri için bu programı düzenlediklerini söyledi. Yılmaz, şehitleri rahmet, saygı ve sevgiyle andıklarını dile getirdi.
Selma Yüksel de, zor şartlarda ülkeyi müdafaa eden askerlere minnet duyduklarını belirterek, o günün şartlarını öğrencilerin görmesini istediklerini kaydetti.
Öğrenci velilerinden Emrullah Yıldırım da şehit olan askerleri anarak, "Çanakkale'de askerlerimiz yoksulluk içinde savaştı. Üzüm hoşafı ve buğday çorbası ile karınlarını doyuruyorlarmış. Bu günde biz de onların yediklerini tatmaktayız" diye konuştu.