MHP ANTALYA MECLİS ÜYESİ AK PARTİ’YE GEÇTİ

ADANA GENEL Haber Girişi : 01 Haziran 2014 13:23
MHP ANTALYA MECLİS ÜYESİ  AK PARTİ’YE GEÇTİ
MHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Kataş, düzenlenen törenle AK Parti’ye geçti.
Kumluca Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda gerçekleştirilen rozet takma törenine AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Partili Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Mustaf Köse, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, “30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti olmasında da kim olursa olsun diyen anlayışın tüm çabalarına rağmen AK Parti olarak Kumluca’da yüzde 43 oranında oy aldık. Bu başarı, bu davaya gönül vermişlerin davasıdır. Kumluca Hüsamettin Çetinkaya ile AK Belediyecilik örneğine kavuşmuştur” dedi.
Seçim öncesi Kumluca Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve hükümet ile birlikte güç birliği yaparak uyumlu bir şekilde hizmet yapma sözünü verdiklerini belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, “Bu uyum inşallah size hizmet olarak geri dönecektir” dedi.
10 Nisan’da mazbata aldığını, o günden beri Kumluca’ya 5 defa geldiğini, ilçeye bağlı Karacaören ve Karagöl mahallelerinin içme suyu projelerini ise en kısa zamanda tamamlayacaklarının müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Tevfik Türel, “İlçede yapılacak asfalt çalışmalarında gerekli olan araç ve eleman takviyesini sağlanmasının ardından asfalt çalışmaları başlayacak” dedi.
Partililerden 17 Aralık sürecinde partilerine destek verdiklerinden dolayı teşekkür eden AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Partililerinden aynı duyarlılığı 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin işaret edeceği adayda da göstereceğine inancım sonsuzdur” dedi.
Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Konyaaltı Plajı’nın halka açılması sürecinde muhalefet bizim uzattığımız eli havada bıraktı. Artık elimiz geri çekilmiştir. Bir bir yanağımızdan tokat yedik. Diğer yanağımızdan da yemek istemiyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından MHP Kumluca Birinci Sıra Belediye Meclis Üyesi Halil Karataş’a rozeti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından takıldı. Rozet takılmasının ardından kısa bir konuşma yapan Karataş, “İnsan üç şeyden dolayı konuşamaz. Sevinçli, üzüntülü ve heyecanlıyken konuşamaz. Ben bu gün üç duyguyu da yaşıyorum. Eski partim MHP’den ayrıldığım için üzüntülüyüm. Yeni partime katıldığım için heyecanlıyım. AK Parti’ye geçerek bölge halkıma hizmet edeceğime inandığım içinde sevinçliyim. Tek amacım bizden hizmet bekleyen bu insanlara en iyi hizmeti verebilmek, Antalya ile ilçem arasında boş boş gelip gitmemek için AK Parti’ye geçtim” dedi.
MHP’lilerle birlikte Antalya’dan Kumluca ilçesine gelen MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ise, yaptığı basın açıklamasında Karataş’a tepki gösterdi. Çetin, “Halil Karataş halkımıza hizmet etmek için MHP’den hangi olumsuz tepkiyi görmüştür. Ne gerekçe ile AK Parti’ye geçmiştir. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Karataş, bu gün bizden saklanmayı başarmıştır. Ancak bu günden sonra Kumluca’da saklanmak için kendine in mi arayacak. Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına nasıl gelecek” dedi.
Basın açıklamasının ardından MHP’liler olaysız bir şekilde dağıldılar.