CHP ANTALYA’DA İSTİFA DEPREMİ !

ADANA HABER Haber Girişi : 13 Eylül 2014 13:03
CHP ANTALYA’DA İSTİFA DEPREMİ !
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya üyesi ve daha önce yönetimde görev yapmış il başkan yardımcıları, belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi partiden istifa etti.

İSTİFA LİSTESİ :
Muratpaşa Belediyesi eski Meclis Üyesi ve Parti Yöneticisi Eşref Ural, İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl eski Başkan Yardımcısı Nermin Yalaz Güzel, Burdur-Gölhisar eski İlçe Başkanı Ömer Akay, Muratpaşa eski İlçe Yöneticisi ve Kadın Kolları Başkanı Nilay Özdem, Kongre delegesi, Kadın Kolları Kurultay Delegesi Dilek Akaya, eski İl yöneticisi, ön seçim delegesi Fadime Haber, Alanya Örgütü üyesi Behlül Bayram, Kongre Delegesi Ali Rıza Çamur, Songül Çamur, Nihat Akaya, Ali Akay, Nazlı Çiftçi, Menekşe Yüksel ve Levent Ural.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya üyesi ve daha önce yönetimde görev yapmış il başkan yardımcıları, belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi partiden istifa etti.
14 kişi, Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde (ATİK) düzenledikleri basın toplantısıyla CHP’den istifa ettiklerini açıkladı.
Grup adına açıklama yapan Muratpaşa Belediyesi eski meclis üyesi Eşref Ural, Partinin, millete ve insanlara verebileceği bir şeyi kalmadığını söyledi. Partiye güvenlerinin kalmadığını belirten Ural, şöyle konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara talip olma iddiasından vazgeçmiş bir politik mecraya dönüşmüştür ve toplumdan her geçen gün uzaklaşmaktadır.Cumhuriyet Halk Partisi, halkımızın beklediği doğrultuda siyaset yapma görevini yerine getirememektedir. Parti içi iktidar olma kaygısı, diğer bütün görev ve amaçların önüne geçmiş durumdadır. Partide herkes 'kendi gemisini kurtarma' derdine düşmüş ve şahsi kariyeri için mesai yapmaktadır. CHP’de partililik, dava ruhu ve yoldaşlık anlayışı kalmamıştır. Birlik, beraberlik söylemleri samimi değildir ve bu nedenle karşılık bulmamaktadır."
CHP Genel Merkezi ve teşkilatların siyaset düşünemez durumda olduğunu ileri süren Ural, şunları söyledi: "Halkımız artık CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının herhangi bir konuda ne dediğiyle, ne söylediğiyle ilgilenmemektedir. CHP’deki kavga, memleket sorunları için değil, aktörlerin siyasi ikballeri için sergilenmektedir. CHP yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans sarayına dönüşmüştür. Bu nedenle uzun yıllar özveriyle hizmet ettiğimiz, büyük umutlar bağladığımız Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyoruz."
Ural, istifa gerekçeleri olarak şunları gösterdi:"Bizlerin istifa kararı almasında büyük katkıları olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve silah arkadaşlarına, kendisi Pensilvaya’da mukim, fakat ruhu CHP Genel Merkezinde mevcutlu Fetullah Gülen’e, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a, İl Başkanı Devrim Kök ve mesai arkadaşlarına, Antalya muhitinden sorumlu İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’e ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve çalışma ekibine teşekkür ediyoruz."
Ural, başka bir partiye geçip geçmeyeceklerine ilişkin soruya, “Hayır, böyle bir şey yok” cevabını verdi.
Partilerinden istifa eden kadınlar ise CHP’nin bir kadın partisi olduğunu fakat kadınlara önemin verilmediğini söyledi.