BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ADANA SEYHAN Haber Girişi : 23 Aralık 2019 08:56
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Yeni Tip Denizaltı Projesi 1’inci Gemisi Pirireis’in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis’in İlk Kaynak Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''Meşru Libya ...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin birinci denizaltısı Pirireis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende suyla buluştu. Ayrıca 5'inci gemi Seydialireis'in ilk kaynak töreninin de yapılacağı programda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugüne kadar mazlum, mağdurların yanında olduk. Suriye'de olduğu gibi Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya da devam edeceğiz. Türkiye Savunma Sanayindeki ihtiyaçlarını kendisi yapabilir hale gelene kadar dinlenmeyerek gece, gündüz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yüksek teknolojiye dayalı yerli ve millilik oranını yüzde 70'e çıkardık. Bu oranı 75'e çıkarmak için çalışıyoruz. Hep birlikte omuz omuza ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışarak hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Denizaltılarımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"2027'de 6 denizaltımız deniz kuvvetlerinin emrinde hizmet verecektir" 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada ülkemizin önemli savunma sanayi projelerinden biri olan yeni tip denizaltılarından birinin havuza çekilmesi diğerinin de ilk kaynağı vesilesiyle bir aradayız. Pirireis'in inşası yaklaşık 4 yıl önce başladı, inşallah 2022 yılında Pirireis denizaltımız hizmete girecek. Pirireis'in ardından Hızırreis, Muratreis ve Aydınreis'in ilk kaynak törenleri yapılmış ve inşa sürecine geçilmişti. 5'inci olan Seydialireis'in ilk kaynağını bugün gerçekleştireceğiz. Serinin son gemisi olan Selmanreis'in inşasına önümüzdeki yıl bitmeden başlayacağız. 2022'den itibaren her yıl bir denizaltımız daha hizmete girecektir. 2027'de 6 denizaltımız deniz kuvvetlerinin emrinde hizmet verecektir. Denizaltılarımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Milli deniz altı projemizi süratle hayata geçirmek hedefimiz. İlk kaynak, denize indirme ve hizmet törenlerinde inşallah yine birlikte olacağız. Denizaltılarımıza isimleri verilen reislerin her biri abide kişiliklerdir. Bütün ömrü deniz ve savaşta geçen Pirireis'in verdiği mücadeleler gençlerimize örnek olacak kahramanlıklarla dolu" dedi.

"Bizim durduk yere kimseyle maraza çıkarmak, hak ve hukukunu gasp etmek gibi niyetimiz yoktur"

Erdoğan, Türkiye olarak geleceğe güvenle bakabilmek için önce maziden atiye güçlü bir köprü kurmak gerektiğini belirterek, "Milletimize uzun yıllar boyunca bilinçli bir şekilde tarih, kültür, medeniyet ve başarıları unutturulmak istenmiştir. Bu millet, devlet gökten zembille inmişçesine geçmişiyle tarihi koparılmak istenmiştir. Ecdadının mirasına gizli saklı okunan kitaplarla sahip çıkmıştır milletimiz. Devletlerimizin 2 bin 200 yılı aşkın köklü bir mazisi bulunuyor. Devletlerimizin haritasını göz önüne getirdiğimizde ortaya muhteşem bir manzara çıkıyor. Her yerde izimiz vardır. Bu ülke ve milletin tarihini bilmeyenler, attığımız her adımda bize burada ne işiniz var diye soruyorlar, asıl sorulması gereken soru biz bunca zamandır niye oralarda yokmuşuz olmalıdır. Ülkemizin izlediği politika hakkı olmadığı yerlere müdahalede bulunma değildir, hem kendimiz hem dost ve insanlık için gecikmiş için bir hak tescili mücadelesi içerisindeyiz. Libya yönetimi ile yürüttüğümüz çalışmalar da bu çerçevededir. Denizcilerimizin ağırlıkta olduğu platformda Doğu Akdeniz ve Libya meselelerinde biraz daha durmak istiyorum. 

engin esenkurt 

www.adanasoz.com

enginesenkurt

www.adanasoz.com.tr