ANTALYA'DAKİ SOKAK KÖPEKLERİ KAHRAMAN OLDULAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, sokak köpeklerini eğiterek, arama kurtarma çalışmalarında kullanıyor.
Sokaklardan kurtarılan köpekler, Care-4 Life Derneği ve SAR Germany işbirliği ile bir dizi eğitimden geçiriliyor. Sokak köpeklerinden kurulan Tim enkaz, sel, çığ ve kayıp gibi afet durumlarında canlıların kurtarılmasında önemli rol oynuyor. Yıl boyu devam eden eğitimlerde son olarak 8 köpek arama kurtarma timine alındı.

ZORLU EĞİTİM
Bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvan barınağından alınan 8 köpeğe 1 yıl boyunca itaat, koku alma, duyu hassasiyeti, yeteneklerine göre iz sürme, alan arama ve enkaz arama kurtarma konularında eğitim verildi. Köpekler ve gönüllü eğitmenleri, Kurşunlu Şelalesi, Güver Uçurumu, Beycik, Kent Ormanı gibi farklı yerlerde kampa alındı.

SINAV GERÇEĞİNİ ARATMADI
Köpekler ve gönüllü eğiticileri, zorlu geçen eğitim sonunda önceki gün sınava tabi tutuldu. Döşemealtı’nda metruk bir binada gerçekleştirilen sınav gerçeğini aratmadı. Sınav giren arama-kurtarma köpekleri belirli bir zamanda enkaz altında canlı olup olmadığını aradı. Kısa sürede enkaz altında kalan canlıları bulan köpekler, başarılarıyla göz doldurdu. Arama kurtarma köpekleri, koku alma, iz sürme ve alan arama gibi kurtarma konularında başarılı bir sınav verdi.

8 ARAMA KURTARMA TİMİ HAZIR
SAR Germany eğitmenleri gözetiminde gerçekleştirilen sınav sonucunda, köpekleri ile birlikte başarı gösteren 8 arama kurtarma eğitmen gönüllüsü sertifikalarını aldı. Projeyi başarıyla tamamlayan eğitmen ve köpeklerden arama kurtarma timi kuruldu. Gönüllü tim, olası bir afet ve acil durum anında, AFAD, itfaiye ve diğer arama kurtarma ekiplerine destek olarak görev yapacak.

HAYVANSEVERLER MEMNUN
Arama ve kurtarma çalışmalarında önemli bir yere sahip olan arama köpeklerinin sokak hayvanlarından seçilmesi hayvan severleri de memnun etti.