ALANYA'DA CİNAYET DAVASI ERTELENDİ

ADANA GENEL Haber Girişi : 20 Mart 2014 18:30
ALANYA'DA CİNAYET DAVASI ERTELENDİ
Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2011 yılında Alanya ilçesinde bir kişinin öldüğü bir kişinin de ağır yaralandığı olayla ilgili 2 kişinin tutuklu yargılandığı dava ertelendi.
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2011 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle Tahsin B.'nin öldürülmesinin ardından Alanya'da Ercan Çelik'in öldürüldüğü kardeşi Deniz Çelik'in ağır yaralandığı cinayet davasının duruşmasına Alanya 2. Ağır Ceza mahkemesinde devam edildi.
Duruşmaya bir önceki duruşmada tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklardan Mehmet Ş.B. ve Remzi T, katılmazken cinayet şüphelisi Murat B., ise ağabeyinin sevgili Gürcistan uyruklu Ramila B. ile avukatlar katıldı.
Bıçaklanarak öldürülen Ercan Çelik ile saldırıdan yaralı kurtulan Deniz Çelik adına duruşma katılan avukatı olayın kan davası cinayetin işlendiğini olay öncesi Diyarbakır'ın Kulp Kaymakamlığının düzenlediği barış yemeğine 2 kardeşin katılmaması ve polisteki ifadelerinden de kan davası güdüldüğünün anlaşıldığını yineledi.
Duruşmada, sanık Murat B. ise amacının kan davası gütmek olmadığını öyle olmuş olsaydı Çelik kardeşlerinin ev ve üniversiteye hazırlık için gittiği dershanenin yerini bildiğini, tek gayesinin babasının katil zanlısı olarak aranan Gültekin Ç'nin yerini tespit etmek olduğunu belirtti.
Murat B, olaylar içerisine ağabeyi arkadaşı ve ağabeyinin kız arkadaşını çektiği için pişmanlık duyduğunu, kendisi hakkında idam cezası verilmiş olsa bile babasının katil zanlıları yakalanmadığı için yaşamış olduğu psikolojik durumun göz önünde bulundurulmasını talep etti.
Ramila B. ise şimdi olsaydı Murat B'nin kendisini kullanmasına izin vermeyeceğini söyleyip beraat talebinde bulundu.
Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili bilgi sahibi olduğu tespit edilenlerin tanık olarak ifadesinin alınması tutuklulukların devamı ve olay yerinde bulunan sigara izmariti ve Konaklı beldesinde bulunan kıyafetler ile sanıklardan alınacak kan örneğinin karşılaştırmasını talep etti.
Mahkeme heyeti DNA testini çıkması, görgü tanıklarının ifadelerinin alınması için sanıklarının tutukluluk durumun çıkacak DNA sonucu ve tanık ifadelerine göre Nisan ve Mayıs aylarında değerlendirilip mahkemenin 16 Haziran 2014 günü görülmesine karar verildi.