AK PARTİ'Lİ ELVAN ANTALYA'YA İYİ GELECEK !

ADANA HABER Haber Girişi : 30 Nisan 2015 21:36
AK PARTİ'Lİ ELVAN ANTALYA'YA İYİ GELECEK !
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.
AGC'ye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer'le birlikte gelen Lütfi Elvan'ı, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Basın müzesini gezen Elvan, fotoğraf sergisinde yer alan siyah beyaz siyasi fotoğraflar hakkında Mevlüt Yeni'den bilgi aldı. Elvan, Basın Merkezi'nde de gazetecilerle bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazetecilerin zor şartlar altında mesleğini icra ettiğini belirten Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her düşünceye, siyasi anlayışa ve inanca eşit mesafede yaklaşan bir kurum olduğunu söyledi. Antalya’nın ulaşım alanında sorunları olduğunu hatırlatan Yeni, gazetecilerin özlük hakları konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

"SİYASETÇİLER VE GAZETECİLER BİRBİRİNE BENZER"
Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Elvan ise iki grup mesleğin, yaşam şekli itibarıyla birbirine çok benzer özellikler gösterdiğini belirterek, "Siyasetçinin gecesi gündüzü, cumartesi pazarı, tatili yoktur. Gazetecilerin de aynı. Gece gündüz, kar kış demeden nerede haber varsa 24 saat onun takip etmek zorundadır. Bu nedenle siyasetçilerin ve gazetecilerin yaşantıları arasında pek fark yoktur. Zor bir meslek, meşekatlı, fedakarlık gerektiren meslek” diye konuştu.

"ANTALYA ANADOLU'YA BAĞLANMALI"
Konuşmasında Antalya ile ilgili projelerine de yer veren Elvan, "Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı olmam ve Toroslar'da doğup büyümüş olmam nedeniyle Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Antalya’dan aday olmamı istedi. Hizmet için geldim. Antalya için yapılan olumlu işte, adımda Antalya’nın tek ses olması son derece önemli. Gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarıyla bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Tek ses olmak Antalya’da inanılmaz sinerji yakalayacaktır. Yapılan her işte bir birliktelik sağlamak çok önemli. Antalya'ya genel hattıyla baktığımızda, kuzeyden Anadolu ile bağlantıların daha da güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Ulaşım kanallarını ne kadar çok açarsanız insan, mal ve hizmet akışı o kadar güçlü olacaktır. Birinci önceliğimiz Antalya ile iç Anadolu, orta Anadolu, Ege ve Marmara arasında güçlü bir bağlantı kurulması. Bu nedenle iki hızlı tren projesini bir an evvel hayata geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Mevlüt Yeni, Lütfi Elvan’a ziyaret anısına AGC flaması hediye etti.