AK PARTİ KONYAALTI KONGRESİ 16 KASIM'DA

ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Ekim 2014 09:23
AK PARTİ KONYAALTI KONGRESİ 16 KASIM'DA
AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan, 18 Ekim tarihinde mahallelerde delege seçimlerini yapacaklarını,16 Kasım tarihinde ise Konyaaltı ilçe kongresini gerçekleştirileceklerini söyledi.

AK Parti’de 5. Olağan Kongre takviminin belirlenmesinin ardından AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı da 16 Kasım tarihinde kongresini gerçekleştirecek. Kongreden önce 18 Ekim tarihinde mahallelerde delege seçimi yapılacağını belirten AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan, “ Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Bu kapsamda ilçe kongrelerinin yapılacağı tarih de belirlendi. 16 Kasım tarihinde ise Konyaaltı ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması ise köy ve mahalle delege seçimleri. Bu amaçla kongrelerden önce Konyaaltı’nda her mahallemizde, 18 Ekim tarihinde eş zamanlı delege seçimleri yapılacak. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacak. Delege seçimlerinin ardından 16 Kasım tarihinde ise AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı’nın kongresini gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Hayaller gerçek oldu

Kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Durukan, “AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir. AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır. AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu” diye konuştu.

 

Hedef 2015 seçimleri

 

Hedeflerinin 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak olduğunu belirten Başkan Durukan, “AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur.

AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir.  5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.