DÖŞEMEALTI'NDA AK PARTİ FIRTINASI

ADANA GENEL Haber Girişi : 19 Şubat 2014 18:49
 DÖŞEMEALTI'NDA AK PARTİ FIRTINASI
Ak parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar Belediye Başkan Adayı Nurettin Tursun ve Eski Milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte düzenledikleri Döşemealtı programında Ak parti rüzgârı esti.

 Belde ve köyleri ziyaret eden Türel büyük bir coşkuyla karşılandı. Tursun "Döşemealtı' nda yaptıklarımızı yapacaklarımızın teminatıdır. Hizmet yağmurumuz köylerde de devam edecek" derken Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel "Antalya'yı nerede bıraktıysam hala orda. Mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetimi Antalyalıları kandırdı ve Antalya'yı beş yılda 15 yıl geriye götürdü" diye konuştu.

                TÜREL'İN DÖŞEMEALTI MESAİSİ MUHTARLARLA BAŞLADI

                Döşemealtı programına, İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte muhtarlarla yaptığı kahvaltıyla başlayan Menderes Türel "bugüne kadar muhtarlarımız ne istediyse yerine getirdim."diye konuştu. Muhtarlarımızın hepsinde benim telefon numaram vardır diyen Türel Muhtarlara "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın' ın sizde numarası var mı sorusuna ise çok şaşıracağı bir yanıt aldı. Muhtarlar Akaydın'ın numarasının kendilerinde olmadığını söyleyince Türel "işte bizim vatandaşa bakış açımız ve hizmet anlayışımızdaki fark burada ortaya çıkıyor. Bize herkes her zaman ulaşabilir." dedi

                KÖY VE BELDELERDE AK PARTİ COŞKUSU

Türel muhtarlarla yaptığı  toplantının ardından Mayıslar ve beraberindekilerle ilçeye Bağlı Ilıca Köyü Pazar yerinde, Bademağacı ve Dağbeli beldelerinde, Kömürcüler köyünde ve TOKİ konutlarında vatandaşlara seslendi. Köy ve beldelerde Türel ve Tursun ve Ak Parti teşkilatına yoğun ilgi vardı.

                Vatandaşa seslenirken Ak Parti iktidarının getirdiği Büyükşehir Yasası'na karşı çıkanların bugün köy ve beldelere hizmet getirmek için çalıştıklarına dikkat çeken Türel "Dün bizim çıkardığımız Yeni Büyükşehir yasa'sını  iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'nin kapısında yatanlar bu yasa ile biz köylere hizmet götüremeyiz diyenler  şimdi   köy ve beldelerde siyasi kurnazlık yaparak hizmet ediyormuş gibi görünüyorlar. Şimdi gelip sizden hangi yüzle oy isteyecekler. Varsın olsun halkımız hizmet alsın da nasıl alırsa alsın, ama bunların yaptığı bu hizmet gösterisi göz boyamaktan öte değil. Seçimden sonra bunlar sizin yanınıza bile uğramazlar. Çünkü Bundan önceki 4 yılda hiç gelip size selam bile vermediler" diye konuştu.

                TÜREL: AKAYDIN ANTALYALILARI KANDIRDI

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2009 yılındaki seçim vaatlerinde Antalyalıları kandırdığını söyleyen Türel "Bedava elektrik dedi unuttu, ucuz su dedi suya defalarca zam yaptı, 100 bin kişiye iş dedi sonra bir sıfır fazla atmışlar diyerek halkımızı hem kandırdı hem de vatandaşımızla dalga geçti" diye konuştu. Kendisinin belediye başkanlığının ardından Antalya'ya bir çivi bile çakılmadığının altını çizen Türel "Borç edebiyatı yaparak Antalya'yı 5 yılda 15 yıl geri götürdü. Raylı sistemin yanlış olduğunu söylüyor yalan yanlış muhasebe rakamlarıyla Antalya'nın kazançlarını vatandaştan gizliyor. Bunlar hizmetten anlamaz bunların işi gücü halkı kandırmak diyen Türel "Belediyecilik bizim işimiz. Yaptıklarımızı görüyorsunuz ama daha iyilerini de yapacağız. İnşallah 30 Mart'ta Antalyalı hemşerilerimiz sandıkları patlatarak kendilerini kandıranlara en güzel cevabı verecektir.Ak Belediyecilik Antalya'ya geldiğinde hizmet yağmuru yeniden başlayacak.çünkü ben bugüne kadar verdiğim bütün sözleri yerine getirdim" diyerek Döşemealtılı' lardan destek istedi.

KÖMÜRCÜLER'DEN TÜREL'E DESTEK

                Tapu sorunu yaşayan Kömürcüler köyü halkıyla da buluşan Türel ve Tursun Vatandaşa çözüm sözü verdi. Kendisinin vekilliği süresi içinde bu sorunu çözeceği sözünü verdiğini hatırlatan Türel "sözümün hala arkasındayım.Bu sorunun çözümü için gece gündüz çalışıyoruz.Gerek yasa çıkartarak,gerek Kömürcüler'i tespit davası açıp 2B statüsüne sokarak gerekse de Allah Nasip eder Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda bu arazileri Belediye olarak hazineden satın alıp Köylümüze vererek bu sorunu çözeceğiz.Size yine söz veriyorum.bu sorunu ancak Nurettin Başkan ile ben ikimiz çözeriz ve çözeceğiz de" diye konuştu.Kömürcüler köyü halkının büyük sevgi gösterilerine sahne olan toplantıda köylüler "sana güveniyoruz.Bizim sorunumuzu çözeceğine inanıyoruz ve senin arkandayız" diyerek Türel'e destek sözü verdiler.Türel'in konuşması coşkulu kalabalık sık sık alkışlarla ve "Döşemealtı seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

MAYISLAR: "İNSANIMIZIN OLDUĞU HER YERE HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bugün Büyükşehir Belediyesini görüyorsunuz. Antalya'mızı 10 yıl geri götüren bir belediyecilik anlayışı ile sadece kendi çiftliğinin yolunu sıcak asfalt yapmış Döşemealtımıza hiçbir hizmet yapmamıştır. Festival üstüne festival düzenleyerek belediyenin parasını harcamış, kendi işçisinin yanında olmamıştır. Bizler bugüne kadar bize oy verenleri nasıl mahcup etmediysek, bundan sonra da etmeyeceğiz. Döşemealtında çalışmalarımızı görüyorsunuz, bizler halka hizmeti hakka hizmet olarak görürüz. Biz bugün seçim öncesi çalışmalara başlamadık.  Teşkilatımızın ilçemizde kurulduğu günden bugüne kadar kapısını çaldığımız her vatandaşımıza, partimize gelen herkese üye veya üye değil ayrımı yapmaksızın iş, aş sağladık.  İlçemizin çeşitli yerlerinde 30 adet okul yaptırdık, diye konuştu. Yapılan hizmetleri hükümetimizin de desteğini alarak yaptıklarını belirten Mayıslar daha nice hizmetler için, insanımızın olduğu her yere hizmet götürmeye devam etmek için sizlerin desteğini bekliyoruz dedi.

TURSUN: YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

                Türel ile birlikte katıldığı Döşemealtı programında vatandaşlara seslenen Döşemealtı Belediye Başkanı ve Başkan adayı Nurettin Tursun ise "ben bu toprakların çocuğuyum. Sizin içinizden biriyim.Birileri yeni yeni sizleri fark etti ancak ben yıllardır İlçemize bağlı köy ve beldelerin bütün sıkıntılarında hep yanlarında oldum.Döşemealtı'na baktığınız zaman hizmetlerimizi görmek zor değil.Modern bir kent inşa ettik.Ama merak etmeyin 30 Mart'tan sonra köylerimizin bize ağlanmasıyla birlikte hizmet yağmurunu buralarda da sürdüreceğiz.Hep söylüyorum Biz birlikte DÖşemealtı'yız.Bu sözümüz artık tam anlamıyla gerçekleşecek.Bademağacı'ndan Ekşili'ye Ahırtaş'tan Düzlerçamı'na kadar ilçemizin her köşesini hizmetle buluşturacağız.Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diye konuştu.

                TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK SÖZÜ

Köylerde ve beldelerde tarım ve hayvancılığı destekleyeceklerinin sözünü de veren Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun "yeni projelerimiz var.onları köy ve beldelerimizde uygulayarak hem hizmet hem de istihdam sağlayacağız.Ama köylerimizi rant kurban ederek köylü kardeşlerimizin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığa darbe vurmayacağız.Onların bu geçim kaynaklarını sürdürebilmeleri için ne gerekirse yapacağız"şeklinde devam etti

                TURSUN'DAN AKAYDIN'A GÖNDERME

Son günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki asfalt çalışmalarına göndermede bulunan Başkan Tursun "Birileri gelmiş size göstermelik asfalt döküyorlar. Peki Sayın Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydın 4 yıl önce kendi çiftliğinin yolunu asfaltlarken siz niye hiç aklına gelmediniz.Demek ki amaçları hizmet değil siyasi rant ve oy avcılığı.Ama yine de teşekkür ediyorum. Halkımız hizmet alsın da nasıl alırsa alsın. Bizim hep söylediğimiz şey budur." dedi.

TURSUN'DAN HASTANE MÜJDESİ

Konuşmalarında Döşemealtılılara yeni projelerinden de bahseden Tursun hemşerilerine hastane müjdesini de verdi. Toplu Konut İdaresi yerleşkesinin yanında bulunan 29 dönümlük bir arazide Hastane yapılmasını 2015 yatırım programına aldırdıklarını söyleyen Başkan Nurettin Tursun "İnşallah en geç 2016 yılında Döşemealtı ilçemize hastanemizi kazandırmış olacağız ve ilçemizin en önemli eksikliklerinden birini gidereceğiz. Ondan sonra hemşerilerimiz Antalya'ya sadece denize girmek için gidecekler. Diğer bütün ihtiyaçlarını ilçemizde karşılayacaklar" diye konuştu.

KRAL ÇOLAK'A YOĞUN İLGİ

Menderes Türel,  İlçe Başkanı Mayıslar ve Tursun ile birlikte toplantıların bazılarına katılan ardından Ankara'ya hareket etmek için ayrılan eski milli futbolcu Tanju Çolak'a da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kendisinin Türel'i 25 yıldır tanıdığını söyleyen Tanju Çolak  "Menderes Türel'e destek verin" çağrısında bulundu.